MENU
Klik hier voor categorieën
Algemene informatie over Netvoedingen:

Gestabiliseerd of ongestabiliseerd.
Bij een ongestabiliseerde voeding is de spanning niet precies gelijk aan de waarde waarop hij staat ingesteld. Als de ongestabiliseerde voeding slechts licht belast wordt stijgt de spanning tot boven de ingestelde spanning. Neem bij twijfel altijd een gestabiliseerde voeding. Deze geeft altijd precies de spanning af waarop hij is ingesteld. Als een voeding niet gestabiliseerd is dan vermelden wij dat er altijd bij. Als er niets bij staat zijn het altijd gestabiliseerde netvoedingen.

Volt en Ampere.
Kies altijd een voeding die het voltage kan afgeven die het aangesloten apparaat nodig heeft. Veel van onderstaande voedingen hebben een instelbaar voltage waardoor ze voor meerdere apparaten geschikt zijn. Het aantal Ampères ( A ) of milli Ampères ( mA ) is een ander verhaal. De voeding moet minimaal het aantal Ampères of milli Ampères kunnen leveren dat het aangesloten apparaat nodig heeft. Als de voeding meer Ampère of milli Ampère kan leveren dan is dat geen probleem. Het aangesloten apparaat "neemt" het aantal Ampères of milli Ampères dat het nodig heeft.

De aansluitstekker.
Er bestaan duizenden verschillende apparaten, met vele verschillende aansluitstekkers. Wij weten natuurlijk niet van ieder apparaat wat voor stekkertje er in moet. Bij veel netvoedingen worden meerdere stekkertjes geleverd waardoor ze op veel verschillende apparaten aangesloten kunnen worden. Garanderen of er bij voeding XX een stekkertje zit dat op apparaat YY past kunnen wij echter niet. Het kan dus voorkomen dat u nog een passend stekkertje moet ( laten ) monteren.

Waarschuwing.
Van de meeste netvoedingen zijn zowel het voltage als de polariteit ( plus en min ) te veranderen. Verkeerde instellingen kunnen zowel de voeding als het aangesloten apparaat onherstelbaar beschadigen. Controleer dit dus alvorens de netvoeding aan te sluiten. ( Of laat dit controleren door iemand ) Beschadigingen als gevolg van onjuiste instellingen vallen uiteraard niet onder de garantie.Ongestabiliseerde Voedingen

Netadapter 6V 120mA

Ongestabiliseerde Netadapter - 6 Volt - 120mA


€ 8.00

Stekkervoeding 18 Volt - 500mA

Conventionele netadapter (met trafo) - 18 Volt DC - 500mA


€ 6.00