MENU
Klik hier voor categorieën
Een universele afstandbediening werkt op meerdere apparaten. Door het invoeren van een code of door de "leer" functie (indien aanwezig) kun je hem op één of meerdere apparaten laten werken. De "leer" functie is het kopiëren van het signaal van de originele afstandbediening.

Omdat universele afstandbedieningen voor enorm veel toestellen te gebruiken zijn hebben ze wel een aantal nadelen.
- Ze moeten geprogrammeerd worden. Hoe dit gaat staat in de meegeleverde gebruiksaanwijzing.
- Soms zitten de knoppen onlogisch ingedeeld, of is het opschrift bij de knoppen niet zo duidelijk. Dit komt omdat een knop meerdere verschillende functies kan hebben.

Er bestaan duizenden verschillende apparaten. De fabrikant van een universele afstandbediening voorziet zijn afstandbediening van zoveel mogelijk codes. De fabrikant heeft natuurlijk niet de beschikking over al die duizenden apparaten om de afstandbediening er op te testen. De vraag of universele afstandbediening X werkt op apparaat Y kunnen wij dan ook nooit beantwoorden. Het is ook nooit te garanderen dat een universele afstandsbediening over alle functies beschikt die op de originele afstandsbediening zitten.

Een universele afstandbediening is vooral handig als je geen 4 verschillende afstandbedieningen op de tafel wilt hebben liggen. Je kunt er in ieder geval de hoofdfuncties van de meeste apparaten mee bedienen. Met de meer geavanceerde types kun je vaak meer of alle functies van een apparaat bedienen.

Universele ab's

AB voor Eurom split-unit Airco

Afstandsbediening voor de Eurom split airco AC12QiCH en AC18QiCH


€ 15.00